Informatie over de mogelijkheden


Heb je een bril of lenzen? Dan is een zwem-, snorkel- of duikbril op sterkte de kijkoplossing voor als je gaat zwemmen, snorkelen of duiken. Op deze pagina leggen we je graag uit welke mogelijkheden er zijn.

ZWEMMEN, SNORKELEN OF DUIKEN MET BRIL?

Een zwem-, snorkel of duikbril op sterkte zorgt ervoor dat je in het water net zo goed ziet als op de kant. In de basis zijn er twee mogelijkheden:

  • OPTIE 1: Een zwem-, snorkel of duikbril op sterkte met standaardglazen op sterkte.
  • OPTIE 2: Een zwem-, snorkel of duikbril op sterkte met glazen op recept gemaakt.

Hieronder leggen we graag de voor- en nadelen van iedere optie uit.

OPTIE 1: GLAZEN MET EEN STANDAARD STERTKTE

  • De goedkoopste oplossing.
  • Direct uit voorraad leverbaar.
  • Benadert het zichtresultaat van de normale bril.

Een zwem-, snorkel of duikbril met standaardglazen op sterkte is voor bijna alle brilrecepten al de oplossing. Ook als je een cilinder hebt. Het grote voordeel van deze oplossing is dat hij relatief goedkoop is. Doordat deze glazen in serie geproduceerd worden heb je al een zwem-, snorkel – of duikbril op sterkte voor praktisch dezelfde prijs als een gewone zwem-, snorkel- of duikbril.

Het woordje standaardglas zegt het eigenlijk al: het glas wordt niet exact op recept gemaakt. Je benadert met zo’n glas het zichtresultaat van je normale bril. Het hangt een beetje af van je exacte brilrecept, maar je moet het zichtresultaat voor de meeste brilrecepten (ook als je een cilinder hebt) vergelijken met +/- 85% ~ 95% van je normale bril of lenzen. Helemaal goed voor de activiteit!

Wil je weten welke standaardsterkte het beste past bij jouw recept kijk dan op de pagina ‘welke sterkte moet ik hebben‘. Twijfel je of dit de oplossing is voor jou? Dankzij onze goed zicht garantie kun je rustig thuis kijken of het bevalt. Je mag ook altijd contact met ons opnemen voor gratis persoonlijk advies. Wij helpen graag.

OPTIE 2: GLAZEN OP RECEPT

  • 100% hetzelfde zicht als de normale bril.
  • Duurder.
  • Levertijd.

Het voordeel van deze optie is dat je 100% hetzelfde zichtresultaat hebt als de normale bril. Het nadeel van deze oplossing is dat maatwerk duurder is. De exacte prijs hangt af van het brilrecept, maar voor de meest voorkomende sterktes ligt die voor een zwembril tussen de € 150,- tot € 250,- euro en voor een snorkel- of duikbril tussen de € 300,- tot € 400,- euro. Neem gerust contact met ons op voor een exacte prijsopgaaf voor jouw recept. De levertijd voor een zwembril op recept is momenteel +/- 2 tot 3 weken. Voor een snorkel- of duikbril op recept is dat +/- 6 tot 10 weken.

MEER INFORMATIE

We hopen op deze pagina de verschillende mogelijkheden die er zijn voor een zwem-, snorkel- of duikbril op sterkte te hebben uitgelegd. Wil je meer informatie over welke sterkte je zou moeten hebben, onze goed zicht- en pasvormgarantie of ervaringen van anderen. Op deze pagina’s vind je nog meer informatie:

Of ga direct naar de productcategorie van jouw keuze: