Ik heb een cilinder


Heb je een cilinder? Ook dan kan is een zwem-, snorkel- of duikbril op sterkte met standaardglazen op sterkte vaak al een goede kijkoplossing. Op deze pagina leggen we je graag uit waar je rekening mee moet houden.

EEN ZWEM-, SNORKEL OF DUIKBRIL MET CILINDER

In de basis zijn er twee mogelijkheden:

  • Oplossing 1: Een zwem-, snorkel of duikbril op sterkte met standaardglazen op sterkte.
  • Oplossing 2: Een zwem-, snorkel of duikbril op sterkte met glazen op recept gemaakt.

Oplossing 1 benadert het zichtresultaat van je normale bril. In dergelijke glazen zit geen cilinder. Om daar wat voor te corrigeren pak je de bril beter net iets sterker (bij een negatieve basissterkte) of net iets zwakker (bij een positieve basissterkte). De vuistregel hiervoor is als volgt:

  • Bij een negatieve (-) basissterkte: basissterkte + de helft van de cilinder. Kom je tussen 2 sterktes uit? Dan rond je naar beneden af. Zo is bij een basissterkte van -4.0 met een cilinder van -1.50 standaardsterkte -4.5 het best bijpassend (-4.0 + -0.75 = -4.75 = afgerond -4.50)
  • Bij een positieve (+) basissterkte: basissterkte – de helft van de cilinder. Kom je tussen 2 sterktes uit? Dan rond je naar boven af. Zo is bij een basissterkte van +4.0 met een cilinder van -1.00 standaardsterkte +4.0 het best bijpassend (+4.0 – -0.50 = +3.5 = afgerond +4.0)

Een beetje afhankelijk van de grootte van je cilinder en je basissterkte benader je het zichtresultaat van de normale bril met deze oplossing tussen de +/- 80 ~ 90%. De meeste klanten kiezen hiervoor t.o.v. maatwerk. Alleen bij relatief lage basissterktes (tussen de -1.0 en +1.0) en wat grotere cilinders (sterkte dan 0.5) zien we dat dit vaak niet goed werkt. De crux van het recept zit dan vaak echt in de cilinder. In dat geval zou oplossing 2 het alternatief zijn t.o.v. een bril zonder sterkte. De prijs van maatwerk hangt af van het exacte recept. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende prijsopgaaf of gratis persoonlijk advies op basis van jouw brilrecept. Het is dan het handigste als je even een kopie van jouw brilrecept mailt naar advies@eyeswim.nl.

MEER INFORMATIE

We hopen op deze pagina uitgelegd te hebben wat de mogelijkheden zijn voor een zwem-, snorkel, duikbril op sterkte als je een cilinder hebt. Wil je meer informatie over welke sterkte je zou moeten hebben, onze goed zicht- en pasvormgarantie of ervaringen van anderen. Op deze pagina’s vind je nog meer informatie:

Of ga direct naar de productcategorie van jouw keuze: