Zwembril op sterkte

Heb je een bril of lenzen en zwem je graag? Dan is een zwembril op sterkte de ideale oplossing.

Waarom zwemmen met een zwembril op sterkte?

• Goed zicht.
• Geen gedoe met bril of lenzen.
• Voor bijna dezelfde prijs als een gewone zwembril.

Met glazen op sterkte zie je alles goed. Van je medezwemmers tot het gat voor je A-diploma. Goed zicht verbetert je zwemervaring. Verder biedt een zwembril op sterkte gemak en comfort; geen gedoe met bril of lenzen.

 

Ga voor goed zicht. #zwembrilopsterkte


Hoe werkt een zwembril op sterkte?

Een zwembril op sterkte werkt net als ieder andere zwembril. Het enige verschil is dat de glazen versterkt zijn, waardoor je er net zo door kunt zien als door je bril of lenzen.

In de basis zijn er twee mogelijkheden:

Optie 1: Glazen met een standaardsterkte.

Hiermee benader je het zichtresultaat van je normale bril. Het hangt een beetje van je exacte recept af, maar voor de meeste brilrecepten (ook als je een cilinder hebt) moet je het zichtresultaat vergelijken met +/- 90% van het zicht van de normale bril. Dit is de goedkoopste oplossing en direct uit voorraad leverbaar. Je hebt de zwembril dus snel in huis.

Optie 2: Glazen op recept gemaakt.

Glazen op recept gemaakt geven hetzelfde zichtresultaat als je normale bril. De prijs hangt af van je exacte brilrecept. Maatwerk begint vanaf € 149,-. Omdat de glazen op recept gemaakt worden komt maatwerk met een levertijd. Afhankelijk van je brilrecept moet je rekenen op een levertijd van +/- 3 weken.

Maatwerk of een standaardglas?

Waar je ook voor gaat, voor bijna alle brilrecepten is beide goed. De meeste mensen kiezen voor een standaardoplossing. Ze vinden het zichtresultaat daarvan goed genoeg. Zeker vergeleken met het prijsverschil. Wil je 100% hetzelfde zicht als de normale bril en heb je tijd, dan ga je voor maatwerk. De meeste klanten kiezen voor een standaardoplossing. Maatwerk zwembrillen maken we vooral voor brilrecepten waarvoor geen goed bijpassend standaardglas bestaat.

Maatwerk of standaard? met een zwembril op sterkte ga je voor goed zicht. #zwembrilopsterkte


Welke zwembril op sterkte moet ik kiezen?

Welk type je het beste kiest hangt af van je brilrecept:

Zie je veraf minder scherp, ook wel bijziendheid of myopie genoemd, dan corrigeer je dit met een zwembril op sterkte met een volledig glas in een min-sterkte.

Zie je dichtbij minder scherp, ook wel verziendheid, hypometrie of presbyopia genoemd, dan corrigeer je dit met een zwembril op sterkte met een volledig glas in een plus-sterkte.

Heb je ook een cilinder? dan is dit geen probleem. Bij maatwerk kan hier sowieso rekening mee gehouden worden en in de meeste gevallen is hier ook al goed voor te corrigeren door net een iets sterker of zwakker standaardglas te pakken.


Zwembril op sterkte met glazen volledig in een min-sterkte

Het glas van dit type is volledig versterkt in een min-sterkte.

Zie je veraf minder scherp, ook wel bijziendheid of myopie genoemd, dan corrigeer je dit met een zwembril op sterkte met een volledig glas in een min-sterkte.

Op je brilrecept vind je jouw sterkte terug. Deze wordt weergegeven met een S, sfer. of SPH. Kijk hierbij ook naar het min- of plusteken voor de sterkte. Staat er geen min- of plusteken voor de sterkte, dan gaat het om een plussterkte. Kijk dan naar de zwembril met volledige glazen in een plus-sterkte.

Heb je ook een cilinder? Vaak weergegeven na je basissterkte met een C, cyl of cilindervormig symbool. Dan pak je wellicht beter een net iets sterker standaardglas om hier wat voor te compenseren. De vuistregel hiervoor is:

basissterkte + de helft van de cilinder. Kom je hierbij tussen 2 standaardsterktes uit? Rond dan naar beneden af. Zo is bij een basissterkte van -4.0 en een cilinder van -1.50 standaardsterkte -4.5 het best bijpassend (-4.0 + -0.75 = -4.75 = afgerond -4.50)

Bekijk alle zwembrillen met min-glazen in onze shop


Zwembril op sterkte met glazen volledig in een plus-sterkte

Het glas van dit type is volledig versterkt in een plus-sterkte.

Zie je dichtbij minder scherp, ook wel verziendheid, hypometrie of presbyopia genoemd, dan corrigeer je dit met een zwembril op sterkte met een volledig glas in een plus-sterkte.

Op je brilrecept vind je jouw sterkte terug. Deze wordt weergegeven met een S, sfer. of SPH. Kijk hierbij ook naar het min- of plusteken voor de sterkte. Staat er geen min- of plusteken voor de sterkte, dan gaat het om een plussterkte.

Heb je ook een cilinder? Vaak weergegeven na je basissterkte met een C, cyl of cilindervormig symbool. Dan pak je wellicht beter een net iets zwakker standaardglas om hier wat voor te compenseren. De vuistregel hiervoor is:

basissterkte – de helft van de cilinder. Kom je hierbij tussen 2 standaardsterktes uit? Rond dan naar beneden af. Zo is bij een basissterkte van +4.0 en een cilinder van -1.25 standaardsterkte +3.5 het best bijpassend (+4.0 + -1.25/2 = +3.375 = afgerond +3.50)

Bekijk alle zwembrillen met plus-glazen in onze shop


Een zwembril op sterkte met cilinder?

Als je een cilinder hebt dan is je hoornvlies niet rond, maar ovaalvormig. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Als je een cilinder hebt dan zie je dat terug op je brilrecept. Vaak wordt dit na de sferische sterkte weergegeven met een C, cyl of cilindervormig symbool. Bij maatwerk kan een cilinder aangebracht worden. In een standaardglas zit geen cilinder. In de meeste gevallen is hier goed voor te corrigeren door net een iets ander standaardglas te pakken. De vuistregel hiervoor is als volgt:

 

  • Bij een negatieve (-) basissterkte pak je het glas ongeveer de helft van de cilinder sterker. Kom je hierbij tussen 2 standaardsterktes uit? Rond dan naar beneden af. Zo is bij een basissterkte van -4.0 en een cilinder van -1.50, standaardsterkte -4.5 het best bijpassend (-4.0 + -0.75 = -4.75 = naar beneden afgerond -4.50)
  • Bij een positieve (+) basissterkte pak je het glas ongeveer de helft van de cilinder zwakker: Kom je hierbij tussen 2 sterktes uit? Rond dan naar boven af. Zo is bij een basissterkte van +4.5 met een cilinder van -1.50 standaardsterkte +4.0 het best bijpassend (+4.0 – -0.75 = +3.75 = naar boven afgerond +4.0)


Wat kost een zwembril op sterkte?

De prijs van een zwembril op sterkte hangt af van de oplossing waarvoor je gaat. Ga je voor een standaardoplossing waarmee je het zichtresultaat van de normale bril benadert dan heb je al een zwembril op sterkte vanaf € 36,-.

Wil je exact hetzelfde zicht als door de normale bril dan kom je uit bij maatwerk. Maatwerk begint vanaf € 149,-.


Wat is de levertijd van een zwembril op sterkte?

De levertijd van een zwembril op sterkte hangt af van de oplossing waarvoor je gaat. Ga je voor een standaardoplossing waarmee je het zichtresultaat van de normale bril benadert dan kan deze direct uit voorraad geleverd worden. Als je op werkdagen voor 14:00 bestelt dan wordt jouw nieuwe zwembril nog dezelfde dag in elkaar gezet en op de post gedaan. In principe heb je hem dan de volgende bezorgdag in huis. POSTNL bezorgt onze pakketten van dinsdag t/m zaterdag.

Wil je exact hetzelfde zicht als door de normale bril dan kom je uit bij maatwerk. Hiervan is de levertijd +/- 3 weken.

Ontvang gratis persoonlijk advies

“Twijfel je over maatwerk of wil je graag weten wat de best bijpassende standaardoplossing is voor jou? Neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren je graag. Het handigste is het als je ons een kopie van jouw brilrecept stuurt. Wij zetten de mogelijkheden voor jouw recept dan graag voor je op een rijtje.”

Stuur een e-mail WhatsApp nu of bel 0162-785454

Veelgestelde vragen


Wat als ik toch niet goed door mijn zwembril op sterkte kan zien?

Mocht het zichtresultaat onverhoopt niet goed zijn dan mag de bril gratis retour. We kunnen dan altijd even meekijken met het brilrecept om te zien waar de crux in zit. Vaak vinden we zo een standaardoplossing die beter past. Mocht je al de best bijpassende standaardoplossing geprobeerd hebben, dan kunnen we altijd een vrijblijvende offerte uitbrengen voor maatwerk. Daardoor zie je sowieso altijd goed.


Wat als de zwembril op sterkte niet goed zit?

Je kunt de bril thuis op je gemak passen. Net zoals je dat in een winkel kunt doen. Mocht de pasvorm onverhoopt toch niet goed zijn dan mag de bril gratis retour. Op basis van jouw feedback kunnen we dan, als je wilt, kijken naar een alternatief model in jouw sterkte. Zo vinden we eigenlijk altijd wel een oplossing die past.


Hoe voorkom ik dat mijn zwembril op sterkte beslaat?

De binnenzijde van een zwembril is voorzien van een coating. Deze coating vermindert beslaan. De mate waarin hangt af van de omstandigheden. Het beste haal je de bril voordat je hem op zet even door het water. Des te minder temperatuurverschil er zit tussen in de lucht in de bril en de omgeving, des te minder condensvorming er is. Na verloop van tijd neemt de werking van het laagje af. Optioneel kun je hiervoor een flacon anti condens spray bijbestellen. LET OP De coating in een zwembril is gevoelig voor contact. Poets je zwembril dus niet zoals je gewend bent van je normale bril. Het beste spoel je een zwembril na gebruik af met lauw water en laat je hem vervolgens gewoon op drogen.


Hoe onderhoud ik mijn zwembril op sterkte?

Na gebruik spoel je de zwembril het beste goed af met lauw water. Daarna laat je deze het beste aan de lucht opdrogen. Bewaar de zwembril op kamertemperatuur en uit de buurt van zonlicht. Zorg ervoor dat de bril kan luchten. LET OP Poets een zwembril niet zoals je gewend bent van je normale bril. Je kunt daarmee de coating aan de binnenzijde van de bril beschadigen.


Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Stuur een e-mail WhatsApp nu of bel 0162-785454