Duikbril op sterkte

Heb je een bril of lenzen, duik je graag of wil je je PADI halen? Dan is een duikbril op sterkte de ideale oplossing.

Waarom duiken met een duikbril op sterkte?

• Beter zicht.
• Geen gedoe met bril of lenzen.
• Voor bijna dezelfde prijs als een gewoon masker.

 

Duiker met duikbril op sterkte
Ga voor goed zicht. #duikbrilopsterkte

Met glazen op sterkte zie je onder water alles goed. Van dat kleine zeepaardje tot je duikcomputer. Goed zicht verbetert niet alleen je duikervaring, maar draagt ook bij aan een veilige duik. Het helpt je rotsen, koraalriffen, onderwaterleven en je mede-duikers goed te zien. Verder biedt een duikbril op sterkte gemak en comfort; geen gedoe met bril of lenzen.

Voor de meeste brilrecepten heb je al een duikbril op sterkte voor praktisch dezelfde prijs als een gewone duikbril.


Hoe werkt een duikbril op sterkte?

Een duikbril op sterkte werkt net als ieder ander duikmasker. Het enige verschil is dat de glazen versterkt zijn. Je kunt er dus gewoon mee diepduiken.

Er zijn 4 verschillende mogelijkheden bij een duikbril op sterkte:

• Glazen volledig in één sterkte (type 1).
• Glazen met een leesgedeelte (type 2).
• Glazen met een look under (type 3)
• Bifocale glazen (type 4)

Volledig duikbril glas in één sterkteDuikbril glas met leesgedeelteDuikbril glas look underDuikbril glas bifocaal

Binnen ieder type kun je kiezen voor een standaardglas op sterkte of maatwerk.

Optie 1: Glazen met een standaardsterkte.

Hiermee benader je het zichtresultaat van je normale bril. Het hangt een beetje van je exacte recept af, maar voor de meeste brilrecepten (ook als je een cilinder hebt) moet je het zichtresultaat vergelijken met +/- 90% van het zicht van de normale bril. Je hebt al een duikbril met glazen van een standaardsterkte voor € 129,-. Standaardglazen zijn direct uit voorraad leverbaar. Je hebt de duikbril dus snel in huis.

Optie 2: Glazen op recept gemaakt.

Glazen op recept gemaakt geven hetzelfde zichtresultaat als je normale bril. De prijs hangt af van je exacte brilrecept. Maatwerk begint vanaf € 190,- per glas. Voor een complete bril met 2 glazen op sterkte moet je dus rekenen op +/- € 400,-. Omdat de glazen op recept gemaakt worden komt maatwerk met een levertijd. Afhankelijk van je brilrecept moet je rekenen op een levertijd van 4 tot 8 weken.

Maatwerk of een standaardglas?

Waar je ook voor gaat, voor bijna alle brilrecepten is beide goed. De meeste mensen kiezen voor een standaardoplossing. Ze vinden het zichtresultaat daarvan goed genoeg. Zeker vergeleken met het prijsverschil. Wil je 100% hetzelfde zicht als de normale bril en heb je tijd, dan ga je voor maatwerk. Dit doen we vaak voor klanten die veel duiken, beroepsmatig duiken of een brilrecept hebben waarvoor geen goed bijpassend standaardglas bestaat.

Maatwerk of standaard? met een duikbril op sterkte ga je voor goed zicht. #duikbrilopsterkte


Welke duikbril op sterkte moet ik kiezen?

Welk type je het beste kiest hangt af van je brilrecept:

Heb je een multifocale of varifocale bril, dan ga je voor een duikbril op sterkte met bifocale glazen (type 4).

Heb je alleen een bril om te lezen of moeite met het aflezen van je duikcomputer
, dan ga je voor een duikbril op sterkte met leesgedeelte (type 2)

Heb je een bril of lenzen omdat je veraf minder scherp ziet
, ook wel bijziendheid of myopie genoemd, dan ga je voor een duikbril op sterkte met het hele glas in een min sterkte (type 1).

Zet je je bril in het dagelijks leven af om te lezen
dan ga je voor een duikbril op sterkte met look under glazen (type 3).

Heb je een bril of lenzen omdat je dichtbij minder scherp ziet
, ook wel verziendheid of hypermetrie genoemd, dan ga je voor een duikbril op sterkte met het hele glas in een plus sterkte (type 1).

Heb je ook een cilinder?
dan is dit geen probleem. Bij maatwerk kan hier sowieso rekening mee gehouden worden en in de meeste gevallen is hier ook al goed voor te corrigeren door net een iets sterker of zwakker standaardglas te pakken.


Duikbril op sterkte met glazen volledig in een sterkte

Duikbril op sterkte met volledig glas in een sterkte

Het glas van dit type is volledig versterkt in een min of plus sterkte.

Zie je veraf minder scherp, ook wel bijziendheid of myopie genoemd, dan corrigeer je dit met een duikbril op sterkte met een volledig glas in een min-sterkte.

Zie je dichtbij minder scherp, ook wel verziendheid of hypometrie genoemd, dan corrigeer je dit met een duikbril op sterkte met een volledig glas in een plus-sterkte.

Op je brilrecept vind je jouw sterkte terug. Deze wordt weergegeven met een S, sfer. of SPH. Kijk hierbij ook naar het min- of plusteken voor de sterkte. Staat er geen min- of plusteken voor de sterkte, dan gaat het om een plussterkte. Heb je ook een leestoeslag? Vaak ADD of additie genoemd, dan kijk je beter naar een duikbril met look under glazen of een bifocale duikbril. Die bieden naast correctie voor bij- of verziendheid ook een leesoplossing.

Bekijk dit product in onze shopDuikbril op sterkte met leesgedeelte

Duikbril op sterkte met leesgedeelte

Het glas van dit type heeft bovenin geen sterkte. Onderin vind je een versterkt gedeelte voor het lezen. Vanaf ons 40e neemt het vermogen van ons oog om boller te worden (accommoderen), en zo van dichtbij goed scherp te kunnen stellen, af. Onderwater is alles groter. Dit lijkt misschien handig met lezen, maar hierdoor moet het oog juist harder werken om scherp te stellen. Daarbij houd je je duikinstrumenten vaak ook nog eens wat dichterbij dan bijvoorbeeld een boek of krant. Hierdoor heb je onderwater eerder moeite met lezen dan boven water. Een duikbril op sterkte met leesgedeelte is hier de oplossing voor.

Bekijk dit product in onze shop


Duikbril op sterkte met look under glazen

Duikbril op sterkte look under

Het glas van dit type is bovenin versterkt met een min sterkte. Onderin is het glas voorzien van een leesgedeelte zonder sterkte. Heb je in het dagelijks leven een bril, maar zet je deze af om te lezen? Dan voorkomt dit type glas dat je je duikbril af moet zetten om de duikcomputer goed te kunnen aflezen. Omdat je door het onderste deel onder het versterkte deel door kunt kijken om te lezen wordt dit glas ook wel een look under glas genoemd. Als je jouw leestoeslag (additie / ADD) van jouw sferische min-sterkte afhaalt en je komt dan nagenoeg op 0 uit, dan is dit het ideale glas voor jou.

Bekijk dit product in onze shop


Duikbril op sterkte met bifocale glazen

Duikbril op sterkte met bifocale glazen

Dit type glas heeft bovenin een versterkt gedeelte en onderin een aparte leessterkte. Vandaar dat dit ook wel een bifocaal glas (twee focuspunten) genoemd wordt. Je kunt dit vergelijken met je multifocale / varifocale bril.

Bekijk dit product in onze shop


Een duikbril op sterkte met cilinder?

Als je een cilinder hebt dan is je hoornvlies niet rond, maar ovaalvormig. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Als je een cilinder hebt dan zie je dat terug op je brilrecept. Vaak wordt dit na de sferische sterkte weergegeven met een C, cyl of cilindervormig symbool. Bij maatwerk kan een cilinder aangebracht worden. In een standaardglas zit geen cilinder. In de meeste gevallen is hier goed voor te corrigeren door net een iets ander standaardglas te pakken. De vuistregel hiervoor is als volgt:

 

  • Bij een negatieve (-) basissterkte pak je het glas ongeveer de helft van de cilinder sterker. Kom je hierbij tussen 2 standaardsterktes uit? Rond dan naar beneden af. Zo is bij een basissterkte van -4.0 en een cilinder van -1.50, standaardsterkte -4.5 het best bijpassend (-4.0 + -0.75 = -4.75 = naar beneden afgerond -4.50)
  • Bij een positieve (+) basissterkte pak je het glas ongeveer de helft van de cilinder zwakker: Kom je hierbij tussen 2 sterktes uit? Rond dan naar boven af. Zo is bij een basissterkte van +4.5 met een cilinder van -1.50 standaardsterkte +4.0 het best bijpassend (+4.0 – -0.75 = +3.75 = naar boven afgerond +4.0)


Wat kost een duikbril op sterkte?

De prijs van een duikbril op sterkte hangt af van de oplossing waarvoor je gaat. Ga je voor een standaardoplossing waarmee je het zichtresultaat van de normale bril benadert dan heb je al een duikbril op sterkte voor € 129,-.

Wil je exact hetzelfde zicht als door de normale bril dan kom je uit bij maatwerk. Maatwerk begint vanaf € 190,- per glas. Voor een complete bril met 2 glazen op sterkte moet je dus rekenen op +/- € 400,-.


Wat is de levertijd van een duikbril op sterkte?

De levertijd van een duikbril op sterkte hangt af van de oplossing waarvoor je gaat. Ga je voor een standaardoplossing waarmee je het zichtresultaat van de normale bril benadert dan kan deze direct uit voorraad geleverd worden. Als je op werkdagen voor 14:00 bestelt dan wordt jouw nieuwe duikbril nog dezelfde dag in elkaar gezet en op de post gedaan. In principe heb je hem dan de volgende bezorgdag in huis. POSTNL bezorgt onze pakketten van maandag t/m zaterdag.

Wil je exact hetzelfde zicht als door de normale bril dan kom je uit bij maatwerk. Hiervoor sturen we je eerst een pasmodel toe. Na akkoord op het pasmodel is de levertijd ongeveer 4 tot 8 weken.

Ontvang gratis persoonlijk advies

“Twijfel je over maatwerk of wil je graag weten wat de best bijpassende standaardoplossing is voor jou? Neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren je graag. Het handigste is het als je ons een kopie van jouw brilrecept stuurt. Wij zetten de mogelijkheden voor jouw recept dan graag voor je op een rijtje.”

Stuur een e-mail WhatsApp nu of bel 0162-785454

Veelgestelde vragen


Hoe diep kan ik duiken met een duikbril op sterkte?

Een duikbril op sterkte werkt net als ieder ander duikmasker. De glazen zijn, net als bij een gewone duikbril, van gehard (tempered) glas. Het enige verschil is dat de glazen versterkt zijn. Je kunt er dus gewoon mee diepduiken. Voor recreatieve duikers geldt dat een diepe duik tussen de 18 en 40 meter is.


Wat als ik toch niet goed door mijn duikbril op sterkte kan zien?

Mocht het zichtresultaat onverhoopt niet goed zijn dan mag de bril gratis retour. We kunnen dan altijd even meekijken met het brilrecept om te zien waar de crux in zit. Vaak vinden we zo een standaardoplossing die beter past. Mocht je al de best bijpassende standaardoplossing geprobeerd hebben, dan kunnen we altijd een vrijblijvende offerte uitbrengen voor maatwerk. Daardoor zie je sowieso altijd goed.


Wat als de duikbril op sterkte niet goed zit?

Je kunt de bril thuis op je gemak passen. Net zoals je dat in een duikwinkel kunt doen. Mocht de pasvorm onverhoopt toch niet goed zijn dan mag de bril gratis retour. Bij maatwerk sturen we het masker vooraf toe om de pasvorm te controleren. Zo weten we zeker dat het masker waarvoor we de glazen op recept gaan laten maken goed zit.


Hoe voorkom ik dat mijn duikbril op sterkte beslaat?

De glazen op sterkte zijn van gehard glas (tempered glass). Een vorm van anticondensbehandeling is noodzakelijk om beslaan te voorkomen. Dat kan met een beetje speeksel of tandenpasta. Je kunt daarvoor ook een flacon anti condens spray bij bestellen. Daar spuit je de bril mee in voor je duik. Vervolgens even laten indrogen en naspoelen met water.


Moet ik de glazen van mijn duikbril op sterkte schoonbranden?

Je hoort weleens dat je bij een nieuwe duikbril eerst een laagje moet weg branden. Dat hoeft bij een duikbril op sterkte niet. Dat komt omdat de bril pas gemonteerd wordt na jouw bestelling. De bril gaat dus niet net na productie ‘warm’ in de doos waardoor siliconen ‘gassen’ geen laagje vormen in de bril.


Hoe onderhoud ik mijn duikbril op sterkte?

Na gebruik spoel je de duikbril het beste goed af met lauw water. Daarna laat je deze het beste aan de lucht opdrogen. Bewaar de duikbril op kamertemperatuur en uit de buurt van zonlicht. Zorg ervoor dat de bril kan luchten.


Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Stuur een e-mail WhatsApp nu of bel 0162-785454