Snorkelbril op sterkte

Heb je een bril of lenzen en wil je gaan snorkelen? Dan is een snorkelbril op sterkte de ideale oplossing.

Waarom snorkelen met een snorkelbril op sterkte?

• Goed zicht.
• Geen gedoe met bril of lenzen.

 

Ga voor goed zicht. #snorkelbrilopsterkte

Met glazen op sterkte zie je alles goed. Van Nemo tot dat kleine zeepaardje. Goed zicht verbetert niet alleen je snorkelervaring, maar draagt ook bij aan een veilige snorkeltrip. Het helpt je rotsen, koraalriffen, onderwaterleven en je mede-snorkelaars goed te zien. Verder biedt een snorkelbril op sterkte gemak en comfort; geen gedoe met bril of lenzen.


Hoe werkt een snorkelbril op sterkte?

Een snorkelbril op sterkte werkt net als ieder andere snorkelbril. Het enige verschil is dat de glazen versterkt zijn, waardoor je er net zo door kunt zien als door je bril of lenzen.

In de basis zijn er twee mogelijkheden:

Optie 1: Glazen met een standaardsterkte.

Hiermee benader je het zichtresultaat van je normale bril. Het hangt een beetje van je exacte recept af, maar voor de meeste brilrecepten (ook als je een cilinder hebt) moet je het zichtresultaat vergelijken met +/- 90% van het zicht van de normale bril. Dit is de goedkoopste oplossing en direct uit voorraad leverbaar. Je hebt de snorkelbril dus snel in huis.

Optie 2: Glazen op recept gemaakt.

Glazen op recept gemaakt geven hetzelfde zichtresultaat als je normale bril. De prijs hangt af van je exacte brilrecept. Maatwerk begint vanaf € 190,- per glas. Voor een complete bril met 2 glazen op sterkte moet je dus rekenen op +/- € 400,-. Omdat de glazen op recept gemaakt worden komt maatwerk met een levertijd. Afhankelijk van je brilrecept moet je rekenen op een levertijd van 4 tot 8 weken.

Maatwerk of een standaardglas?

Waar je ook voor gaat, voor bijna alle brilrecepten is beide goed. De meeste mensen kiezen voor een standaardoplossing. Ze vinden het zichtresultaat daarvan goed genoeg. Zeker vergeleken met het prijsverschil. Wil je 100% hetzelfde zicht als de normale bril en heb je tijd, dan ga je voor maatwerk. De meeste klanten kiezen voor een standaardoplossing. Maatwerk snorkelbrillen maken we vooral voor brilrecepten waarvoor geen goed bijpassend standaardglas bestaat.

Maatwerk of standaard? met een snorkelbril op sterkte ga je voor goed zicht. #snorkelbrilopsterkte


Welke snorkelbril op sterkte moet ik kiezen?

Welk type je het beste kiest hangt af van je brilrecept:

Zie je veraf minder scherp, ook wel bijziendheid of myopie genoemd, dan corrigeer je dit met een snorkelbril op sterkte met een volledig glas in een min-sterkte.

Zie je dichtbij minder scherp, ook wel verziendheid, hypometrie of presbyopia genoemd, dan corrigeer je dit met een snorkelbril op sterkte met een volledig glas in een plus-sterkte.

Heb je ook een cilinder? Geen probleem. Bij maatwerk kan hier sowieso rekening mee gehouden worden en in de meeste gevallen is hier ook al goed voor te corrigeren door net een iets sterker of zwakker standaardglas te pakken.


Snorkelbril op sterkte met glazen volledig in een min-sterkte

Het glas van dit type is volledig versterkt in een min-sterkte.

Zie je veraf minder scherp, ook wel bijziendheid of myopie genoemd, dan corrigeer je dit met een snorkelbril op sterkte met een volledig glas in een min-sterkte.

Op je brilrecept vind je jouw sterkte terug. Deze wordt weergegeven met een S, sfer. of SPH. Kijk hierbij ook naar het min- of plusteken voor de sterkte. Staat er geen min- of plusteken voor de sterkte, dan gaat het om een plussterkte. Kijk dan naar de snorkelbril met volledige glazen in een plus-sterkte.

Heb je ook een cilinder? Vaak weergegeven na je basissterkte met een C, cyl of cilindervormig symbool. Dan pak je wellicht beter een net iets sterker standaardglas om hier wat voor te compenseren. De vuistregel hiervoor is:

basissterkte + de helft van de cilinder. Kom je hierbij tussen 2 standaardsterktes uit? Rond dan naar beneden af. Zo is bij een basissterkte van -4.0 en een cilinder van -1.50 standaardsterkte -4.5 het best bijpassend (-4.0 + -0.75 = -4.75 = afgerond -4.50)

Bekijk dit product in onze shop


Snorkelbril op sterkte met glazen volledig in een plus-sterkte

Het glas van dit type is volledig versterkt in een plus-sterkte.

Zie je dichtbij minder scherp, ook wel verziendheid, hypometrie of presbyopia genoemd, dan corrigeer je dit met een duikbril op sterkte met een volledig glas in een plus-sterkte.

Op je brilrecept vind je jouw sterkte terug. Deze wordt weergegeven met een S, sfer. of SPH. Kijk hierbij ook naar het min- of plusteken voor de sterkte. Staat er geen min- of plusteken voor de sterkte, dan gaat het om een plussterkte.

Heb je ook een cilinder? Vaak weergegeven na je basissterkte met een C, cyl of cilindervormig symbool. Dan pak je wellicht beter een net iets zwakker standaardglas om hier wat voor te compenseren. De vuistregel hiervoor is:

basissterkte – de helft van de cilinder. Kom je hierbij tussen 2 standaardsterktes uit? Rond dan naar beneden af. Zo is bij een basissterkte van +4.0 en een cilinder van -1.25 standaardsterkte +3.5 het best bijpassend (+4.0 + -1.25/2 = +3.375 = afgerond +3.50)
Bekijk dit product in onze shop


Een snorkelbril op sterkte met cilinder?

Als je een cilinder hebt dan is je hoornvlies niet rond, maar ovaalvormig. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Als je een cilinder hebt dan zie je dat terug op je brilrecept. Vaak wordt dit na de sferische sterkte weergegeven met een C, cyl of cilindervormig symbool. Bij maatwerk kan een cilinder aangebracht worden. In een standaardglas zit geen cilinder. In de meeste gevallen is hier goed voor te corrigeren door net een iets ander standaardglas te pakken. De vuistregel hiervoor is als volgt:

 

  • Bij een negatieve (-) basissterkte pak je het glas ongeveer de helft van de cilinder sterker. Kom je hierbij tussen 2 standaardsterktes uit? Rond dan naar beneden af. Zo is bij een basissterkte van -4.0 en een cilinder van -1.50, standaardsterkte -4.5 het best bijpassend (-4.0 + -0.75 = -4.75 = naar beneden afgerond -4.50)
  • Bij een positieve (+) basissterkte pak je het glas ongeveer de helft van de cilinder zwakker: Kom je hierbij tussen 2 sterktes uit? Rond dan naar boven af. Zo is bij een basissterkte van +4.5 met een cilinder van -1.50 standaardsterkte +4.0 het best bijpassend (+4.0 – -0.75 = +3.75 = naar boven afgerond +4.0)


Wat kost een snorkelbril op sterkte?

De prijs van een snorkelbril op sterkte hangt af van de oplossing waarvoor je gaat. Ga je voor een standaardoplossing waarmee je het zichtresultaat van de normale bril benadert dan heb je al een snorkelbril op sterkte voor € 99,-.

Wil je exact hetzelfde zicht als door de normale bril dan kom je uit bij maatwerk. Maatwerk begint vanaf € 190,- per glas. Voor een complete bril met 2 glazen op sterkte moet je dus rekenen op +/- € 400,-.


Wat is de levertijd van een snorkelbril op sterkte?

De levertijd van een snorkelbril op sterkte hangt af van de oplossing waarvoor je gaat. Ga je voor een standaardoplossing waarmee je het zichtresultaat van de normale bril benadert dan kan deze direct uit voorraad geleverd worden. Als je op werkdagen voor 14:00 bestelt dan wordt jouw nieuwe snorkelbril nog dezelfde dag in elkaar gezet en op de post gedaan. In principe heb je hem dan de volgende bezorgdag in huis. POSTNL bezorgt onze pakketten van maandag t/m zaterdag.

Wil je exact hetzelfde zicht als door de normale bril dan kom je uit bij maatwerk. Hiervoor sturen we je eerst een pasmodel toe. Na akkoord op het pasmodel is de levertijd ongeveer 4 tot 8 weken.

Ontvang gratis persoonlijk advies

“Twijfel je over maatwerk of wil je graag weten wat de best bijpassende standaardoplossing is voor jou? Neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren je graag. Het handigste is het als je ons een kopie van jouw brilrecept stuurt. Wij zetten de mogelijkheden voor jouw recept dan graag voor je op een rijtje.”

Stuur een e-mail WhatsApp nu of bel 0162-785454

Veelgestelde vragen


Wat als ik toch niet goed door mijn snorkelbril op sterkte kan zien?

Mocht het zichtresultaat onverhoopt niet goed zijn dan mag de bril gratis retour. We kunnen dan altijd even meekijken met het brilrecept om te zien waar de crux in zit. Vaak vinden we zo een standaardoplossing die beter past. Mocht je al de best bijpassende standaardoplossing geprobeerd hebben, dan kunnen we altijd een vrijblijvende offerte uitbrengen voor maatwerk. Daardoor zie je sowieso altijd goed.


Wat als de snorkelbril op sterkte niet goed zit?

Je kunt de bril thuis op je gemak passen. Net zoals je dat in een winkel kunt doen. Mocht de pasvorm onverhoopt toch niet goed zijn dan mag de bril gratis retour. Bij maatwerk sturen we het masker vooraf toe om de pasvorm te controleren. Zo weten we zeker dat het masker waarvoor we de glazen op recept gaan laten maken goed zit.


Hoe voorkom ik dat mijn snorkelbril op sterkte beslaat?

De glazen op sterkte zijn van gehard glas (tempered glass). Een vorm van anticondensbehandeling is noodzakelijk om beslaan te voorkomen. Dat kan met een beetje speeksel of tandenpasta. Je kunt daarvoor ook een flacon anti condens spray bij bestellen. Daar spuit je de bril mee in voor je gaat snorkelen. Vervolgens even laten indrogen en naspoelen met water.


Hoe onderhoud ik mijn snorkelbril op sterkte?

Na gebruik spoel je de snorkelbril het beste goed af met lauw water. Daarna laat je deze het beste aan de lucht opdrogen. Bewaar de snorkelbril op kamertemperatuur en uit de buurt van zonlicht. Zorg ervoor dat de bril kan luchten.


Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Stuur een e-mail WhatsApp nu of bel 0162-785454